Vill Ni bli familjehem?

Vill ni göra skillnad i någons liv? Anova söker familjer som kan erbjuda trygghet, värme, gemenskap och kärlek. Tiden hos er familj kan komma att bli väldigt betydelsefull för barnet/ungdomen/familjen för resten av deras liv – ni kan göra skillnad. Anova är noggranna med vilka familjer vi samarbetar med – vi erbjuder hög kvalité, mycket hjärta och är mycket måna om att vi ska se en utveckling hos barnet/den unge/familjen. 

Att vara familjehem för Anova care

För att vara familjehem hos Anova Care är det viktigaste att ni kan erbjuda ett hem med en eller två trygga vuxna som förmår att ge ett barn/ungdom/familj en stabil tillvaro och en möjlighet att kunna växa och utvecklas under goda förhållanden.

Alla är unika och behovet är därför olika familjekonstellationer. Ni kan bo på landet eller i stan, i lägenhet eller hus, vara ensamstående, gift eller sambo, med eller utan barn. Det som är viktigt för oss på Anova Care är att familjehemmet har ett stort hjärta och en samarbetsförmåga.

Under uppdragstiden

Anova Cares familjehem ska aldrig behöva känna sig ensamma och utlämnade i sitt uppdrag. Som familjehemsförälder kommer ni att få stöd och handledning under hela placeringen och i den omfattning som ni behöver och uppdraget kräver. Ofta finns det många frågor och funderingar och då finns vi där för er, ett stöd i vardagen.

Ibland kan det hända oförutsedda saker under både helger, kvällar och nätter. Ni kommer alltid ha möjlighet att få stöd/råd oavsett när det händer.

Vi erbjuder även er att delta i regelbundna utbildningsträffar med andra familjehem samt fortbildning där ni själva kan önska kurser/utbildningar.

Som familjehem för Anova care har ni följande förmåner;

–          Tillgång till ett journummer som ni kan ringa dygnet runt

–          Täta handledningstillfällen, individuellt anpassade efter ert och uppdragets behov.

–          Utbildningsträffar tillsammans med andra familjehemsföräldrar

–          Erbjudanden om kurser, föreläsningar och utbildningar.

 

Kontakta oss gärna via mail eller telefon som berättar vi mer och/eller bokar in ett första möte.

Vi arbetar utifrån ett stort hjärta och eftersträvar alltid att varje placering hos oss skall generera en positiv utveckling över tid.

Kontakt och placeringsförfrågan

Anova Care
Telefonväxel: 0346-73 15 15
Anova Box 222
311 37 Falkenberg

Föreståndare: Angelica Hoff
Mobil: 0704 81 91 43
KONTAKT